Ładowanie Konfiguracji Stylów. Proszę czekać...
Tegoroczna edycja Akademii młodego miłośnika Krakowa oraz Młodzieżowego Uniwerystetu Krakowa przyblizy uczestnikom zagadnienia z okresu epoki jagiellońskiej.
Czytaj więcej: Otwieramy zapisy na bezpłatne kursy edukacyjne dla dzieci i młodzieży
Zapraszamy do wzięcia udziału w krakowskich uroczystościach Marszu Szlakiem Pierwszej Kampani Kadrowej.
Otwieramy zapisy na sezon odczytowy 2024 / 2025. Wprowadziliśmy dodatkową możliwość zgłoszenia referatu - online. Zapraszamy!
Tradycyjna dieta mięsna lepsza od wegetariańskiej. Tak brzmiała teza pierwszej akademickiej debaty oksfordzkiej, organizowanej w ramach cyklu „Tradycja a nowoczesność”, która odbyła się 23 maja 2024 r.
Czytaj więcej: Tradycyjna dieta mięsna lepsza od wegetariańskiej
W dniu 11 maja 2024 r. odbyła się już 42. konferencja z cyklu "Kraków w dziejach Narodu". Tegorocznym tematem obrad była Energia w Mieście.
Czytaj więcej: 42. konferencja z cyklu "Kraków w dziejach Narodu"
Ostatnie cztery wystąpienia w tym sezonie odczytowym 2023/2024.
Zapraszamy na konferencję "Energia w mieście" w cyklu Kraków w dziejach Narodu, która odbędzie się w dniu 11 maja 2024 r. (sobota) o godz. 10.00 w sali Miedzianej w Pałacu Krzysztofory (Muzeum Krakowa) przy Rynku Głównym 35 w Krakowie.
9 kwietnia 2024 r. w Sali Miedzianej Muzeum Krakowa przy Rynku Głównym 35 w Krakowie odbyło się zwyczajne Walne Zgromadzenie Członków Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa.
Czytaj więcej: Walne Zgromadzenie Członków Towarzystwa już przechodzi do historii
To tegoroczny panel w ramach wiosennej sesji naukowej Kraków w Dziejach Narodu "Energia w mieście", stworzony z myślą o studentkach i studentach krakowskich uczelni wyższych.
Luty ostatnim miesiącem w którym będą prowadzone odczyty w formie stacjonarnej.
Stanowisko Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa – Komitetu Opieki nad Zabytkami Kultury Żydowskiej w Krakowie wobec dewastacji pomnika Sary Szenirer.
Czytaj więcej: Nasze stanowisko wobec dewastacji pomnika Sary Szenirer
Zakończyliśmy niedawno cykl warsztatów kulinarnych. Gościliśmy studentów z wielu ośrodków naukowych, którzy mieli okazję wysłuchać przedstawicieli sekcji cukierniczych, piekarniczych i wędliniarskich, a także skosztować ich przysmaków. Warsztaty zostały okraszone wykładami.
Strona 1 z 2